5.METODA MOZAICULUI

Pasul 1 :

Se formeaza grupuri cooperative si li se da materialul de lucruIn cadrul fiecarui grup cooperativ, membrilor li se da un alt material pe care sa-l invete sisa-l prezinte celorlalti (de exemplu, primul primeste prima pagina, mal doilea pagina a doua)

Pasul 2 :

Grupurile de experti studiaza si isi pregatesc prezentarileGrupurile de experti se formeaza din elevii care au pregatitacelasi material. Expertiistudiaza materialul impreuna si gasesc modalitati eficiente de predare a materialului si deverificare a intelegerii de catre colegii din grupul cooperativ.

Pasul 3 :

Elevii se intorc in grupurile cooperative pentru a preda si a verificaFiecare elev se intoarce la grupul sau si fiecare membru al acestui grup isi va prezentamaterialul in fata celorlalti. Obiectivul echipei este ca toti membrii sa invete tot materialul prezentata.

Pasul 4 :

Raspunderea individuala si de grupGrupurile sunt responsabile de insusirea intregului material de catre toti membrii.Elevilor li se poate cere sa demonstreze ce au invatat in mai multe feluri : un test, raspunsuri oralela intrebari, prezentarea materialului predat de colegi.Pe tema mozaicului pot exista numeroase variatiuni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s