Limbajul trupului

http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are.html

 

Limbajul trupului este o formă de comunicare non-verbală mentală și fizică a omului, constând din poziția corpului, gesturi, expresia facială și mișcarea ochilor. Trimiterea și interpretarea acestor semnale se face aproape în întregime în subconștient.
Pentru a inţelege limbajul corpului unei persoane, e necesar sa însumezi informaţiile venite din mai multe parţi. Să luăm de exemplu lacrimile: să vezi doar lacrimile nu ştii dacă persoana e tristă, fericită sau are pur şi simplu ceva in ochi fără a observa spre exemplu şi gura.
În concluzie, fiecare acţiune din cele ce urmează înseamnă foarte puţin dacă e luată izolat, ca informaţie singulară. De asemenea, dimensiunea culturală joacă un rol foarte important in interpretarea limbajului trupului, deci e bine sa cunoaştem cât mai multe aspecte inainte de a trage vreo concluzie.
Limbajul non-verbal afectează modul în care ne văd ceilalţi, dar ne poate schimba viziunea şi asupra noastră.Psihologul social Amy Cuddy ne prezintă cum putem manifesta încredere în propriile forţe, chiar şi atunci când nu ne simţim destul de încrezatori – unele poziţii (corporale) pot afecta nivelul de testosteron, altele pot avea chiar un impact foarte mare asupra şanselor noastre de succes.
Din perspectiva mea, acestă prezentare este utilă în special pentru cei introvertiți. Nu pentru că sunt fără putere, ci pentru că ei sunt adesea în căutare de modalități pentru a spori prezența lor într-un mod autentic. Ei nu doresc neapărat să fie vorbitori mari sau de a lua o mulțime de spațiu, ci mai degrabă să comande orice spațiu pe care îl ocupă. Aceste poziţii dau introverţilor un mod natural de a se proiecta spre exterior de energie fără oprire care vine de la încercarea de a se pretinde ca şi un extrovertit.

Advertisements

One thought on “Limbajul trupului

  1. Aceasta postare banuim ca vine in intampinarea nevoilor majoritatii noastre de a interpreta, sau macar de a invata sa observam limbajul trupului celorlalti!
    Felicitari pentru initiativa! Insa, pentru ca va iubim si va respectam, va vom oferi si accesoriul “7/DA” pentru a va inspira in completarea postarii si a ne impresiona si mai mult!

    Acesta este blogul unui prieten, care cu siguranta va va ajuta:

    http://boagiurazvan.wordpress.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s